Madeksperter rundt om i verden forudsiger nu, at fisk bliver den nye, moderne og populære spise. Med sushis hurtigt voksende popularitet, et stigende antal restauranter og fiskeforretninger som nogle af argumenterne spås det, at det de kommende år vil blive et stort hit internationalt. Men det er ikke kun et spørgsmål om mode og trend, men også om sundhed. Det er nemlig sygdomsforebyggende og kan også afhjælpe fedme,  viser flere undersøgelser.

Derfor er det sundt at spise fisk

Det er ikke uden grund, at fisk hører ind under de 8 kostråd, og at Fødestyrelsen anbefaler, at det kommer på menuen to gange ugentligt. Det indeholder nemlig rigtig mange gode stoffer som D-vitamin, omega-3 fedtsyrer og selen, og undersøgelser viser, at det nedsætter risikoen for blodpropper og sænker blodtrykket. Desuden viser nye amerikanske undersøgelser, at nogle omega-3 fedtsyrer har en hæmmende effekt på kræftceller, mens selen ligeså kan gavne kræftramte mennesker. Gigt hører også til blandt de sygdomme, der kan påvirkes i positiv retning ved et regelmæssigt indtag. Sidst, men ikke mindst, er det en mager spise, som kan være en lækker erstatning for de mere fedtholdige hakkebøffer og frikadeller, man ofte finder på de danske middagsborde.

Her kan du købe fisk

Skal der fisk på menuen to gange om ugen, kan man med fordel vælge at købe det hos en rigtig forhandler. Her er udvalget ofte større og mere spændende end i supermarkederne. Bor du i Nordjylland, kan det anbefales at tage i en af de mange fiskeforretninger i Århus. Her kan du vælge mellem alt lige fra torsk, rødspætte og laks til kulmule, tunsteaks og havtaske. Så bliver det både sjovere og mere varieret at spise, og samtidig udfordrer det dine evner i et køkken. På nettet findes der et hav af lækre opskrifter på supper osv., som du nemt kan prøve af derhjemme. Ellers er de i forretningerne næsten altid søde til at hjælpe og give gode råd til, hvordan hummeren skal tilberedes, eller hvordan torsken laves bedst. Tak til Travalike og Thisbooknext for tips til artiklen.