Find Din Største Styrke og Sæt Gang i Karrieren

Hvem vil ikke gerne kunne lægge en fokuseret indsats, og få fremgang i sin karriere? Det er noget der ville kunne forbedre vores liv i en meget tydelig og mærkbar grad. Fremskridt i karrieren betyder typisk mere løn, og hvem kunne ikke have godt af nogle flere penge? Det betyder typisk også, at man kan komme til at arbejde med udfordringer der er mere spændende, hvilket gør jobbet mere interessant og fyldestgørende. Sidst men ikke mindst, så giver det en rar følelse indeni, at have gjort så godt et stykke arbejde, at andre har lagt mærke til det og værdsat det i så høj grad, at de har belønnet én for det.

Men mange ved ikke helt hvordan de skal gribe den problemstilling an. Vi vil gerne gøre det godt, men hvordan defineres det, og hvad er mest effektivt? Der er mange måder at lægge flere kræfter i noget på, men det er ikke dem alle sammen der giver de resultater vi er på jagt efter. Det ses tydeligt i form af de mennesker, der eksempelvis arbejder overtid i flere år, men aldrig ser ud til at blive forfremmet eller få en nævneværdig lønforhøjelse. Det handler altså ikke bare om antallet af timer: kvantitet kan ikke stå alene, det skal hænge sammen med en kvalitativ indsats der kan genkendes og værdsættes. Igen er der dog mange forskellige områder man kan fokusere på at øge kvaliteten af sit arbejde. Der er en række tilgange til dette, som er meget udbredte, men som sjældent giver særligt gode resultater.

Den første tilgang er den ”dovne” tilgang. Det er hvor man har øjnene åbne for ting der kan optimeres eller på anden vis gøres bedre. Man er dog kun interesseret i de ting der er nemme og hurtige at ændre på, og overvejer ikke rigtigt hvor meget reel værdi de tilføjer til virksomheden eller dens ejere. Der er alt for mange folk i mindre ledelses-roller der bliver fanget i denne fælde. De begynder at optimere på en masse småting, og har fingrene alt for langt nede i ting, der er irrelevante og ligegyldige. Det fører ofte til utilfredse medarbejdere, og at ting der er vigtige bliver overset.

Den anden dårlige tilgang er den, hvor man forsøger at kopiere andre i virksomheden, der har formået at klatre op af karriere-stigen. Det er fint at finde inspiration her, men hvis man bare kopierer, kommer man ikke langt. Det er ikke sikkert du har de rigtige evner til at kopiere det, den anden har gjort, med stor nok succes. Der er også en god chance for, at personen der kom før dig allerede har optimeret lige præcis det område helt til tops, og at du spilder din tid.

Der hvor du kan gøre en forskel, er der hvor du har dine største styrker. Hvis du er typen der kan se alle Swarovski kikkerter igennem, og udvælge den der er bedst for en specifik kunde på jagt efter den perfekte kikkert, jamen så har du et talent. Det er dette talent du bør tage udgangspunkt i, når jagten går ind på måder at forbedre din arbejdsindsats og flyve til tops i din karriere.