Gourmet i naturen


Det er skønt at opholde sig i naturen over en længere periode, hvilket selvfølgelig kræver en god forplejning. Mad over bål er bare noget særligt; der er en helt anden hygge omkring tilberedelsen, og det smager på mange måder bare bedre. Dog er det ikke sikkert, at du altid har mulighed for eller remedierne til at tænde et bål.

Det mest pålidelige og hurtige udekøkken

Med et trangia stormkøkken kan du tilberede mad, uanset hvor du befinder dig og hvilket vejr det er. Med næsten 100 års erfaring har virksomheden bag udviklet et transportabelt køkken, der både kan koge og stege på en let og hurtig måde. En trangia kan købes enten med gas eller sprit. Det handler om dine præferencer og tålmodighed, da madlavningen klart bliver hurtigere med en gasbrænder. Du kan desuden købe en masse ekstraudstyr til dit storm-køkken, bl.a. ekstra pander, gryder eller en kedel. Kedlen kan med fordel anbefales, hvis du både skal koge vand til kaffe/te og bruge gryden til tilberedning af mad. Du kan også med fordel købe en ekstra brænder, der giver dig mulighed for at tilberede to ting ad gangen.

3 gode opskrifter

Nu går du måske og tror, at du er nødt til at gå på kompromis med kvalitet, når du skal lave mad i det fri. Det er dog slet ikke tilfældet, da du med en trangia har mulighed for at tilberede et hav af lækre måltider, og du kan finde 3 skønne opskrifter herunder.

Fjeldcarbonara

Du skal bruge: 1 pk. bacon, 1 løg, 50g tørrede champignon, 1/4L fløde eller 5 æggeblommer, revet parmesanost, båndpasta, salt, peber og evt. hvidløg.

Pastaen koges an dante. Husk at kogetiden minimeres, hvis du anvender frisk pasta. Hold pastaen varm i soveposen, mens du tilbereder sovsen.

Bacon og løg hakkes og svitses over blusset. Tilsæt fløde/æg, champignon, salt og peber og lad sovsen koge op. Når sovsen er kogt ind, tilsættes pastaen. Drys parmesan over retten inden servering. Hvidløg kan tilsættes efter smag, enten i retten så den koger med ind eller presset ud over den færdige ret.

Grønsagssuppe med kylling

Her er det kun fantasien, der sætter grænser, men det anbefales at anvende ingredienser med ”gods” i, fx gulerødder, kartofler, (forårs)løg, hvidkål, porrer og bladselleri. Tilføj også gerne peberfrugt og flåede tomater, mm. Suppen kan spises, som den er, eller du kan tilføje kylling, som koges sammen med grønsagerne.

Alle ingredienser hakkes, snittes og hældes i en gryde med vand. Kog indtil grønsagerne har den ønskede konsistens og kyllingen er kogt og smag retten til med bouillon, salt og peber. Tilsæt evt. peberfrugt og broccoli senere, så du ikke risikerer, at de bliver helt udkogte. Suppen kan med fordel serveres med et nybagt brød, der selvfølgelig også kan bages på din trangia.

Chokoladecroissant

Dejen kan med fordel købes færdiglavet, da det kan være lettere at medbringe. Du kan også ælte din egen dej enten hjemmefra eller medbringe alle ingredienserne. Dine smagspræferencer bestemmer valget af chokolade, men det kan anbefales, at blande en god mælkechokolade med en mørk, da det giver en god twist i smagen.

Chokoladen hakkes og rulles ind i dejen. Bagningen kræver tålmodighed, da der ikke skal være for meget varme på blusset, ellers risikerer du, at de bliver brændte. Man kan sagtens bage crossainterne på panden men ved at bage dem i gryden, kan panden bruges som låg, og derved skabes en ovn-effekt. Det mest optimale er at bage med alu-materialer, da det giver en bedre varmefordeling. Bagetid ca. 20 minutter.

Bon appetit!