Her er De Bedste Lege til Campingpladsen


Det at tage på camping har altid været noget, vi danskere godt har kunnet lide. Det er en fantastisk måde at slippe lidt væk fra hverdagen på. I løbet af en arbejdsuge kommer man sjældent særligt langt væk fra ens hjem og arbejdsplads. Man er nærmest fanget i disse omgivelser, og det kan let komme til at føles som et fængsel. Det er derfor en tur på camping er så genialt: det er det modsatte af et fængsel. Det er absolut frihed, og det kan både mærkes og ses. Man er ikke låst inde bag fire vægge, men er i stedet udenfor i det fri. De gamle kedelige rutiner er blevet erstattet af camping livet: det er simpelt, og man føler sig mere i live, når man engagerer sig med det.

Børn elsker også camping, men de seneste generationer kan godt have lidt svært ved at omstille sig. Når man først er blevet afhængig af at sidde og spille computerspil dagen lang, eller sidde med ansigtet klæbet til sin iPhone 24/7, så kan det pludseligt være utrygt og forvirrende at befinde sig på en campingplads. Børn er konstant stimulerede nu, og har aldrig prøvet at kede sig før. Det er derfor jeg konfiskerer mine børns (og min kones) telefoner når camping-ferien starter. Ellers flygter de bare ned i det digitale univers, som er kendt og trygt for dem. Men de har ikke godt af det, og jeg ville hade at have taget dem med hen til en campingplads med badeland for så slet ikke at opdage hvor fantastisk det er.

For at hjælpe dem lidt i gang plejer jeg selv at arrangere nogle lege. Vi tog tit på camping da jeg var børn, så jeg har masser af sjove idéer. Mine bedste lege deler jeg herunder, så andre fædre også kan åbne deres børns øjne for, hvor meget sjov man kan have udenfor.

Pind i jorden: Det lyder måske kedeligt, men det er faktisk en leg, som man kan få utroligt meget sjov ud af! Det bedste af det hele er, at man kun behøver at være to mennesker. I skal bruge en pind som er blevet spidset til. Det er også alletiders mulighed for at lære dine børn at snitte. Nu stiller I jer så med samlede fødder, og kigger lige ud på hinanden. Den ene starter, og kaster pinden ned i jorden til højre eller venstre for ham, der står foran ham. Hvis pindens spids formår at sætte sig fast i jorden, så skal den anden spiller flytte sin nærmeste fod hen til pinden. Nu er det hans tur til at kaste. Målet er at få den anden person til at falde: hvis han rør jorden med andet end fødderne har han tabt.

Fang halen: Denne leg kan leges af to eller flere. Der skal være to hold. Det ene hold skal tage et viskestykke eller ens strømpe, og stikke den ud af baglommen på sine bukser. Det andet hold har til opgave at samle alle halerne. Så det er lidt ligesom fangeleg, bare med hold. Hvis man mister sin hale, så er man nu på det andet hold, og skal hjælpe med at samle haler.