Hvordan får du bedre sammenhold i klassen

Klasseudflugter er bare noget af det sjoveste i skolen. Det giver et afbræk fra den normale hverdag, og giver mulighed for eleverne at opleve noget helt andet. Udflugter er en god måde at få børnene ud og opleve noget samtidig med de får en masse viden, men det giver faktisk også ret meget socialt. Om det er en lang bustur eller tog tur, tvinges de til at sidde sammen som klasse, og forhåbentligt kan det skabe et bedre forhold blandt dem alle sammen. Find en aktivitet der er sjov for alle. Dette kan være udendørsaktiviteter som rapelling i Århus eller andre storbyer. Det kan også være udflugter hvor man laver et orienteringsløb, hvilket både giver lidt holdånd og god motion.

Rejser til udlandet

Skal man rigtig have gang i den sociale manipulering, bliver det nok ikke bedre end med en rejse til udlandet. Dette er noget eleverne vil huske resten af deres liv, og hvor de virkelig får connected med deres klassekammerater. Det er naturligt at når man prøver noget som er meget nyt og anderledes, at det er en særlig oplevelse. Her får de oplevelser de kommer til at kunne  tale om i meget lang tid, og altid vil have tilfældes.

Sociale aktiviteter

De fleste husker nok de dage, hvor man fik lov til at spille rundbold i stedet for at have diktat eller lignende. Det virker måske ikke så vigtigt, men det er det nemlig fordi det er noget man husker. Det er de færreste børn der husker at lave diktat en sommerdag mandag, men den dag man fik lov til at komme ud og spille rundbold husker de. Det kan virke som en meget lille ting som egentlig har meget betydning. Så prøv en gang i mellem at få dem ud og lave noget socialt sammen.