Køkkenudstyr til en hverdagsmasterchef


Der sker teknologiske fremskridt i alle områder af vores dagligdag hver evig eneste dag. Telefonerne bliver mindre, fjernsynene bliver større – og det meste bliver bedre og lettere. Især i køkkenet ser vi en rivende teknologisk udvikling, hvor flere og flere tidligere manuelle processer og apparater er blevet erstattet af elektroniske, automatiske varianter. Hvis du tidligere skulle lave lagkage til dit barns fødselsdagsfest, hvor hele klassen kommer på besøg – altså 20 små mennesker, der er helt tossede med lagkage – så kunne det sagtens tage lang tid at piske så meget fløde til flødeskum. I dag supplerer elpiskeren i mange husholdninger det almindelige piskeris, og arbejdet går ikke kun nemmere, men også hurtigere! Det giver dig tid til at lave noget andet – for eksempel slappe af med børnene.

 

Man kommer langt i et køkken med nogle få, men simple maskiner såsom elpiskeren. Vi har samlet et par flere elektroniske landvindinger i køkkenet i dette indlæg, som er absolut uundværlige i et moderne køkken. Det vigtigste vil naturligvis altid være de klassiske pander, gryder, knive, skærebrætter og skåle – men med nogle få simple teknologiske løsninger kan du gøre livet i køkkenet ikke bare nemmere, men også lækrere. På nul komma fem kan disse maskiner forvandle dig fra hverdagskok til masterchef.

 

En røremaskine er dine udvidede muskler, når du skal blande og ælte en dej, hvad enten det er til boller eller kage. For så vidt kan du også bruge den til at røre en hurtig frikadellefars. Det er en utrolig nem maskine at betjene, og du kan rent faktisk gøre det, som størstedelen af alle opskrifter beder dig om at gøre: at tilsætte ingredienser under omrøring. Mens maskinen rører derudaf og på livet løs, kan du tilføje ingredienserne en efter en. Ud over at være nem at betjene – og at den sparer dig for energi og muskelkraft – så er den også hurtigere og grundigere. Imens røremaskinen blander, ælter, rører osv., har du jo tid til at ordne andre ting – eller måske bare slappe af? Sidst men ikke mindst egner røremaskinen sig perfekt til, når du skal lave større portioner. De fleste er udstyret med en stor skål og en rørekrog, der ikke er bange for selv den sejeste dej!

 

En stavblender er et praktisk værktøj, som du kan bruge til mange forskellige ting. Det mest almindelige er nok til at purere supper – for eksempel en lækker kartoffel-porre-suppe, som du blender med lidt fløde, så den bliver cremet og dyb! Stavblenderen er funktionel, fordi den er håndholdt, og det gør den lettere at bruge til nogle formål – og også lettere at gøre rent – end en almindelig blender. Den størrelser er både en fordel og en ulempe. Selvom den er let at styre og opbevare, fordi den er lille, er der nogle begrænsninger. Den hakker for eksempel ikke større grøntsager, som en foodprocesser eller blender kan gøre det. Der er derfor også gode grunde til at investere i almindelige blendere eller måske juicepressere, som du kan bruge til at lave de lækreste, sundeste og mest farverige smoothies, juicer og saft ud af.

Hold bedre møder sådan her

En rigtig kok drikke denne vin