Robotterne Gør Livet Let for De Digitale Nomader

Livet som digital nomade er noget, der har fået interesse fra rigtigt mange forskellige unge mennesker i Danmark i dag. I takt med at vores samfund har fået større og større fokus på, at skabe værdi igennem uddannelser, teknologi og viden, er dørene blevet åbnet for de unge danske mænd og kvinder, til at rejse ud i den store verden. Før i tiden var et arbejde noget man gjorde på en bestemt fabrik, i en bestemt by, i et bestemt tidsrum på dagen. Men i dag, hvor den værdiskabende enhed ikke længere er hænderne, men sidder oppe i hovedet, er der pludseligt blevet rejse frihed som aldrig gør. En person med den rette baggrund, og et netværk af folk der forstår værdien af hvad de ved og kan, kan i dag tjene en fuld dansk løn, uden at være i Danmark overhovedet. De kan bogstaveligt talt sidde på den anden side af jorden, og lave deres arbejde på en laptop, hvor og når det passer dem.

Man skulle tro, at disse rejseglade unge mennesker allerede havde frihed nok: men de er blevet forvænte, og er konstant på jagt efter mere. De er – modsat store dele af det traditionelle danske erhvervsliv – ikke bange for den nye teknologi, men tager derimod imod den med åbne arme. Det er her robotterne kommer ind: det er ikke længere nok, at kunne sidde på en strand i Thailand og lave sit arbejde på en laptop. Nu skal computeren gerne gøre arbejdet selv, så man kan lægge alle kræfter i at nyde solen og den søde smag af friske kokosnødder og frihed.

Uanset om vi snakker brug af agillic automation software, hjemmelavede stykker kode eller outsourcing til andre, så er arbejde der “udfører sig selv” noget, som de digitale nomader er rigtigt glade for. Det er ikke altid helt nemt, og der kan være en vis læringskurve involveret, før man kan drage fordel af den slags teknologi og muligheder. Men selv her, er nomaderne dovne (og kloge): de hyrer da bare nogen, til at styre robotterne. Eftersom robotten klarer størstedelen af arbejdet, er det faktisk en ret billig løsning – specielt set i forhold til den værdi og sparede tid, som den digitale nomade oplever.

Specielt markedsføring er noget, computerne gør godt. Der arbejdes med en masse tal og data, og der skal konstant laves små justeringer baseret på det, man lærer i processen. Det er også utroligt nemt at måle på, hvorvidt robotten gør det godt eller skidt: bliver der tjent flere penge, eller gør der ikke? På den måde kan kode i dag justere sig selv, og blive bedre – og overhaler hurtigt et menneske, der sidder i samme rolle. Hyrer man et menneske der forstår at tune og styre robotten, så får man selvfølgelig det bedste fra begge verdener, og så går det for alvor hurtigt.