Sådan Får Du Motion Ind i Hverdagen på Arbejdspladsen

Vi ved alle sammen godt, at vi ville have det meget bedre, hvis vi havde nogle sundere vaner. Hvis vi spiste noget sund mad, og fik os noget motion. Så vi ved hvad vi har behov for, men de færreste af os kan finde tiden til at få gjort disse ting. Nu om dage er der kommet rigtigt mange gode løsninger til at gøre sund mad til noget, der ikke tager alverdens tid: vi har sunde kantiner på arbejdspladserne, en million smoothie opskrifter og endda sund madpakke-levering. Det er jo fantastisk i sig selv, men ingen af tingene hjælper rigtigt på at få rørt sig.

Hvis du er som de fleste andre, så vågner du med et sæt, når dit vækkeur ringer om morgenen. Du har kun lige tid til at drikke en kop kaffe og måske spise et hurtigt morgenmåltid, før du skal ud i bilen for at komme på arbejde. Der er med andre ord ingen chance for, at du kommer en time tidligere op om morgenen, for at løbe en tur eller brænde nogle kalorier af i det lokale fitness center.

Derefter sidder du på en kontorstol hele dagen, og koncentrerer dig om hvad der sker på computerskærmen. Langt de fleste jobs i dag fungerer på den måde i en eller anden afskygning. Væk er de dage, hvor ens arbejde involverede at bevæge sig en helt masse eller løfte tunge ting. Den eneste gymnastik vi ser i løbet af en arbejdsdag er den mentale en af slagsen.

Alligevel føler vi os komplet udkørte når vi kommet hjem. Mentalt arbejde er stadig hårdt, og det er ikke til at finde overskud til at gøre noget som helst andet, end at smide sig i sofaen og se en god TV serie når vi endelig kommer hjem.

Så hvad gør man? Der er ikke rigtigt mere tid at arbejde med, så det virker helt umuligt. Men jeg har fundet en god løsning, og den vil jeg hjertens gerne dele med dig og resten af Danmark! Ikke alene vil dette trick gøre at du får rørt dig tilpas meget i løbet af dagen: det vil faktisk også gøre dig mere effektiv på arbejdspladsen!

Studier har nemlig vist, at de fleste mennesker max kan koncentrere sig 100% om noget i cirka 25 minutter. Efter du har arbejdet i 25 minutter, begynder din produktivitet altså at falde ganske drastisk. Du kan stadig arbejde, men bare ikke i nærheden af dit højeste niveau. Det viser sig dog, at der ikke skal mere end en 5 minutters pause til, for at lade de mentale batterier op, og komme tilbage på fuld gas. Så sæt en alarm til 25 minutter, og gå i gang med at være super produktiv. Når alarmen lyder, så rejs dig op fra skrivebordet, og gå lidt rundt de næste 5 minutter. Du kan gå ud at få noget vand, booke et lokale i virksomhedens mødebooking system, eller tjekke ind med en kollega. Når alarmen lyder igen, sætter du dig ned, og arbejder i 25 minutter en gang til. Sådan kører du igennem hele din arbejdsdag. Du vil i slutningen af dagen se, at du faktisk har været mere produktiv end du normalt ville være og at du har fået gået overraskende langt i løbet af dagen!