Sådan finder du den rigtige fritidsinteresse for dig

Her til sommer får de fleste danskere en uges ferie eller to, mens de heldigste får tre eller fire. Uanset hvor mange uger du får, er det med at bruge den bedst muligt. Den bedste måde at bruge sin tid er langt hen ad vejen ved at bygge på sig selv. Det handler om at lære at slappe af, bygge på sine evner, udbrede sine horisonter, og generelt lære mere og gå et skridt nærmere mod at være den person, du allermest ønsker at blive. Den rigtige fritidsinteresse kan hjælpe dig med alle de punkter, så det er en rigtig god måde at bruge den ekstra fritid på her i sommertiden. Vi ser her på nogle fritidsinteresser, som måske rammer helt rigtig for dig, så du også kan slappe af, lære, gro og udfolde dig som menneske.
Du kender nok allerede til yoga, som efterhånden er noget, de fleste har overvejet at prøve. Det er dog desværre de færreste, der rent faktisk giver sig i kast med det. Hvis du tager det endelige spring her til sommer og begynder på yoga, så vil du finde ud af, hvor mange muskler der i din krop, hvor mange du aldrig bruger, og hvor vigtige de muskler er for at undgå smerter nu og i fremtiden, samt hvordan det føles rent faktisk at slappe helt af. Det er bestemt ikke fuld afslapning, når man ligger i sofaen og ser fjernsyn eller tager sig en middagslur. Der er et niveau af afslapning ud over det, som man de fleste opnår i vores nuværende samfund, fordi stress er hverdag og bygger op uden vi mærker det, fordi vi allerede har mistet følelsen på samme måde som man mister følelsen i armen, hvis man holder en kop kaffe for længe.
En anden fritidsinteresse du kan prøve er strikning, som bestemt også er afslappende, men som ikke har samme element af fysisk aktivitet. Det er til gengæld endnu tættere på meditation, så hvis afstressning er dit mål, bør du bestemt overveje at strikke. Det eneste du har brug for er et par strikkepinde og et bundt garn, så er du i gang. Det kan dog blive dyrt, hvis man strikker meget, men med garn fra for eksempel Garn Royal er det ganske overskueligt, især hvis man sælger nogle af de ting, man strikker. Det kan endda være, at du kan tjene lidt ekstra penge, men det er vigtigt at se det som en bonus og altså ikke en selvfølge. Hvis du begynder at se det som en forretning, mister det meget af den afstressende effekt idet du tilføjer nye stressområder i dit liv og måske endda føler et pres til at færdiggøre dine projekter hurtigt. Hvis afslapning ikke er dit primære formål kan det selvfølgelig stadig være en mulighed.