Sådan slipper du for at spise

For nogle er mad en af de vigtigste ting i deres liv af andre grunde, end at det er nødvendigt for at holde sig i live. For andre er det noget, de gerne ville undvære, hvis det ikke havde så negative konsekvenser for deres helbred. Der er altså stor forskel på, hvordan folk både i Danmark og andre steder rundt om i verden ser på mad og dens rolle i både deres kultur og den enkelte persons hverdag. Der er endda såkaldte foodies, som vist nok skulle være et ord for dem, der elsker og opsøger god mad, men som i stedet typisk bliver brugt af dem, der elsker at spise og spise og spise – og det er især det usunde mad med masser af kalorier i form af fedt og sukker og et lavt indhold af de andre essentielle næringsstoffer. I den anden ende har vi breatharians, som er folk, der tror, de kan leve af sollys og ilt – ikke en gang vand mener de, er nødvendigt! Men kan det rent faktisk gå hen og blive en realitet? Det er blandt andet dét, vi vil se nærmere på her.

Et kompromis mellem slet ikke at spise eller drikke er kun at indtage pulvermad. Der har været mange former for maderstatning gennem tiden, men det er først for nylig med opfindelsen af Soylent, at det er blevet rigtig populært for dem, der stadig er i stand til at spise fast føde. Det startede med en færdig blanding af pulver, som i teorien indeholder alt det, menneskekroppen har brug for. Der er senere lavet snackbarer, instant nudler og andre produkter, så man ikke behøver at drikke al sin mad.

I fremtiden kan det være, vi kan få vores energi andre stedet fra. Fotosyntese i huden eller på tøjet er måske en mulighed. Tøj til kvinder og mænd med samme funktionalitet som bladene på planter, der omdanner solens stråler og et par andre ting til energi – det er essensen af den teknologi, vi får brug for. Der er en række problemer, vi bliver nødt til at løse, selv hvis vi kan få den første del til at virke. Lad os se lidt på nogle af dem.

Der er jo nok forskel på, hvor meget energi vi kan få fra solen gennem fotosyntese om sommeren og om vinteren, men hvis du for eksempel forestiller dig en dame vinterjakke, så har den jo en del mere plads til de celler, fotosyntesen foregår i. Det kan desuden være, vi kan opnå fotosyntese i vores egne celler, så et endnu større område bliver brugt til at genere den livsnødvendige energi. Et andet problem er de andre næringsstoffer, vi har brug for, men de fylder langt mindre end kulhydrater og fedt, så en vitaminpille om dagen ville formentlig løse dét problem.