Sådan undgår du besvær med stenslag

Vi har alle prøvet det: det er en dejlig dag, solen skinner, og alt er godt. Fuglene synger en glad sang og græshopper spiller med. Livet er dejligt og det er udsigten såmænd også herinde fra bilen, hvor landevejen og markerne suser forbi. Ferien er endelig startet, og alt ser ud til at være liv og glade dage – lige indtil du hører et ’pling’ og ser, at ruden er revnet.

Det kan være svært bare at køre videre med samme stemning, når uheldet er ude. De fleste af problemerne opstår dog først bagefter, når man skal se på rep af stenslag, som kan være dyrt og besværligt – især når man er på ferie. Det er dog i høj grad en konsekvens af investering, dvs. det at købe en bil, når der er andre muligheder, som ikke skaber samme bekymringer og pludselige, uforudsete omkostninger, der kan ødelægge selv det mest velplanlagte budget.

I nyere tid er der heldigvis en tendens til, at flere og flere ser lyster: den anden mulighed, nemlig leasing af bil. Der er selvfølgelig også den tredje mulig, som er at undgå alle motoriserede køretøjen som pesten, men det er ikke rigtig en mulighed for de fleste. Så af de to realistiske muligheder må vi se på, om det er bedst at købe en bil eller leje en bil. I det første tilfælde smider du en stor sum penge, som du formentlig har lånt i banken eller kunne have brugt bedre på investeringer, hvorimod du i det andet tilfælde sådan set giver en procentdel af dine indtægter meget a la skat for muligheden for at køre rundt i en bil.

En anden ting, der er anderledes, når man ikke selv ejer bilen, er forsikring. Nogle former for forsikring har samme betingelser, men i andre tilfælde kan det være udlejerens forsikring, der dækker – og det kan spare både tid, bekymringer og penge. Nogle udlejere tilbyder desuden garantier ud over, hvad man normalt ville forvente, f.eks. en ny bil i tilfælde af stenslag, så du bare kan aflevere bilen og køre derfra igen i en ny – eller få den kørt ud til dig.

Der sker mange fremskridt meget hurtigt i vores samfund, og mange af dem medfører, at det ikke længere er nødvendigt at tage lån. Det er enormt befriende og vil uden tvivl føre til en nedsættelse i antallet af personer med angst, depressioner, med videre. Bekymringer er i mange tilfælde roden til et dårligt mentalt helbred, og det er i hvert fald noget, der ikke gavner nogen. Vi går en bedre fremtid i møde med disse innovationer, som i sidste ende fører til mere frihed og glæde blandt alle i verden. Der kan ikke være nogen tvivl om, at verden bliver bedre på trods af de nye problemer, vi også går i møde.