Sådan Ved Du om Du Har Fundet Din Passion


Det kan godt være svært at føle sig fuldstændigt afslappet og godt tilpas her i livet. De fleste af os lever med en vis uro, der konstant overskygger vores humør. Nogle gange gemmer den sig lidt i baggrunden, og andre gange hopper den frem fra sit skjul, og giver os noget der mest af alt ligner en eksistentiel krise. Men når vi kigger os omkring er vi jo egentligt okay succesfulde. Måske er vi ikke mangemillionærer eller på forsiden af de store magasiner. Men vi har et job vi er gode til, en fantastisk familie, og tid og penge til at tage os godt af dem. Hvad mere kan man bede om?

Men denne angst er typisk ikke et produkt af, at vi ikke har nok af de materielle ting. Det er derimod en frygt for, at vi ikke lever op til vores potentiale. At vi burde bruge vores tid på noget andet, end det vi rent faktisk bruger den på lige nu. Det mest irriterende er, at angsten ikke fortæller os løsningen. Den fortæller os bare at der muligvis er et problem.

Og det er dette ”muligvis” jeg gerne vil have, at du bider fast i. Alt for mange tager nemlig angsten som et tegn på, at de med sikkerhed ikke arbejder med deres passion lige nu. At de går på kompromis med et eller andet der er større end dem selv, at de frarøver sig selv det optimale liv. Men hvordan i alverden skulle angsten vide hvordan det optimale liv ser ud? Det er jo ikke sådan, at en del af vores hjerne kan se ud i fremtiden, og kan se at vi er forkert på den i forhold til vores ”skæbne”. Nej, det eneste angsten kan gøre er, at minde os om, at der muligvis er bedre ting vi kunne bruge vores tid på. Det er op til os at vurdere, hvorvidt det er rigtigt eller ej.

Så hvordan ved du, om du har fundet din passion eller ej? Lad os sige, at dit job går ud på at hjælpe folk med at importer bil fra tyskland. Det er selvfølgeligt et job som er givende på en eller anden måde. Måske elsker du at arbejde med biler, fordi du altid har haft en passion for køretøjer. Måske finder du det tilpas udfordrende til, at du sjældent keder dig på arbejdet. Måske elsker du at se dine kunder få julelys i øjnene, når du giver dem nøglen, til deres nyligt importerede bil. Hvad end det er: så må der være nogle ting ved dit nuværende job, der tiltaler dig.

Samtidig er der også ting udenfor dit arbejde, som du skal tage højde for. Kig på alle de ting du sætter pris på, og overvej hvilke kompromiser alternative jobs kunne føre til her. Hvis du droppede import jobbet og i stedet startede ud som iværksætter, så kunne din arbejdsuge nemt ske at blive dobbelt så lang. Det betyder mindre tid med familien – ville du være okay med det?

Til sidst spørger du dig selv: hvis du var nødt til at blive i dit nuværende job for evigt, ville du så gøre det? Hvis nej: hvilket job ville kunne få dig til at svare ja? Hvad end du kan svare ”ja” til, er med al sandsynlighed din rigtige passion.