Champignonsuppe med Noilly Prat

4-6 pers.

Ingredienser

1 løg
500 g markchampignon eller en blanding af forskellige svampe
15 g smør
½-1 tsk. madraskarry
3 dl god hønsebouillon
2 forårsløg
1 dl fløde 13%
salt, friskkværnet hvid peber
3/4 dl Noilly Prat

Fremgangsmåde

Hak løg og skær svampe i skiver. Svits begge dele i smørret, uden at det tager farve. Kog dem til det meste af den væde som svampene afgiver er kogt ind, tilsæt så karryen og lad den svitse lidt med. Hæld bouillon ved og bring suppen i kog. Dæmp varmen, læg låg på og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt finthakket forårsløg, men det må kun varme med i højest 5 minutter. Rør fløde i og giv suppen et opkog. Smag til med krydderier og Noilly Prat. Server suppen varm, med godt brød til.

Velbekomme.