Græsk grønsagssuppe


6 pers.

Ingredienser

2 store løg, finthakket
2 dåse hakkede tomater
1 agurk
6 dl god grønsagsbouillon
300 g grønne bønner
4 fed hvidløg, finthakket
200 g ærter, gerne friske
1 lille iceberg
salt, friskkværnet peber
frisk basilikum og purløg

Fremgangsmåde

Bland løg i en gryde sammen med hakkede tomater og bouillon. Bring suppen i kog og lad den simre til løgene er møre. Skær agurk i tern og kom agurketern og bønner i gryden, sammen med hvidløg. Kog det i nogle minutter, til bønnerne er møre, men der skal stadig være bid i dem. Tilsæt ærter og varm så de bliver gennemvarme. Skær salaten i fine strimler og lad dem koge med i 2 minutter – IKKE mere!! Smag suppen til og drys med masser af hakket basilikum og purløg. Server varm, gerne med hvidløgsbrød.

Velbekomme.