Fantastisk kikærtesuppe

4 pers.

Ingredienser

125 g kikærter
2 tsk. bagepulver
2 laurbærblade
125 g grønne bønner
1 lille squash, i små tern
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 dåse hakkede tomater
1 tsk. grønsagsbouillonpasta
½ tsk. safran
1 spsk. paprika
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skyl kikærterne i flere hold vand og tjek om nogle af dem er misfarvede. Sæt dem i blød i rigeligt, koldt vand, tilsat bagepulver i 8-10 timer – eller som der står på posen. Skyl dem så godt igen og kog dem sammen med laurbærbladene i 1 liter vand UDEN salt i 1 time. Kom alle grønsagerne i kikærtesuppen, sammen med de hakkede tomater og bouillonpasta. Bring suppen i kog. Stød safrantrådene fint, inden de tilsættes. Smag suppen til med paprika, salt og friskkværnet peber. Server suppen rygende varm, gerne med hvidløgsbrød.

Velbekomme.