Kinesisk tomatsuppe med omeletstrimler

4 pers.

Ingredienser

4 modne, smagfulde tomater
3 forårsløg i fine ringe
6 dl god hønsebouillon
2 tsk. frisk, revet ingefær
200 g ekstrafine ærter
2 spsk. lys soya
sichuanpeber
chilisauce

Omeletstrimler:
1 æg
1 æggehvide
salt, friskkværnet peber
lidt olie

Fremgangsmåde

Skold og flå tomaterne, tryk forsigtigt kernerne ud og skær tomatkødet i smalle både. Bring suppen i kog og kog den hvide del af forårsløgene i 3 minutter, tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen peber og chilisauce og kog videre i endnu 2 minutter. Smag suppen til med peber og chilisauce, måske lidt mere soya – men suppen skal helst ikke blive alt for mørk.

Pisk ægget sammen med æggehviden og tilsæt salt og friskkværnet peber. Spray en slip-let pande med olie og varm den op. Steg æggemassen til en supertynd omelet i 1 minut på hver side ved lav varme. Den skal være stivnet, men ikke have taget for meget farve. Tag den af panden og rul den sammen, som en roulade. Skær den i 1 cm. brede strimler og fordem dem i 4 varme suppeskåle. Hæld den kogende suppe over og server straks.

Velbekomme.