Agurkerand med skaldyr

6 pers.

Ingredienser

2 agurker
1 løg, finthakket
saft af 1 citron
2 spsk. hakket persille
½-1 spsk. frisk esdragon, hakket
salt, friskkværnet hvid peber
2½ dl god hønsebouillon
10 blade husblas

Desuden:
200 g store, grønlandske rejer
200 g muslinger naturel

Dressing:
275 g kvark 5%
3 dl Cheasy A-38
masser af hakket persille, kørvel, purløg og dild
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Hønsebouillonen skal være afkølet. Skær agurken i meget små tern. Bland løg og agurk med citronsaft, persille, esdragon, salt og friskkværnet hvid peber. Læg husblas i koldt vand i 10 minutter og tag den op med det vand der hænger ved. Smelt den i en lille skål i microovnen eller i en lille kasserolle over meget lav varme. Når den er helt smeltet, piskes den hurtigt i den kolde bouillon. Lad den stå i 10 minutter og rør den så i agurkeblandingen. Gnid en randform med 1 dråbe smagsneutral olie (IKKE olivenolie), hæld agurkeblandingen i og lad den stå tildækket i køleskab i 5-6 timer.
Lige inden servering, løsnes randen med en tynd, skarp kniv rundt i kanten – både den ydre og indre kant. Vend den ud på et fad. Læg små bunker af rejer skiftevis med velafdryppede muslinger om agurkeranden og fyld midten med dressingen. Midten kan også fyldes med skaldyrene og så server dressingen til. Server med lune flutes.

Dressing:
Alle ingredienser røres sammen og smages til.

Velbekomme.