Foreller i dildgele

4 pers.

Ingredienser

4 portions foreller
laurbærblade
lidt hele peberkorn
lidt eddike
1 stort bdt dild
husblas, der skal bruges 12 blade husblas pr. 1 liter suppe

Endvidere:
200 g kvark
100 g Cheasy A 38
3 spsk. koncenteret tomatpure
salt, friskkværnet peber
lidt paprika
flutes

Fremgangsmåde

Optø foreller, hvis de er frosne. Skær hoved og haler af og vask dem fri for slim og skæl. Skyl dem grundigt. Brug en gryde, hvor forellerne kan ligge helt udstrakte og kog dem i en lage af 1½ liter vand, et par laurbærblade, hele peberkorn og lidt eddike. Læg fiskene i den kogende lage og dæmp varmen. Lad dem ligge og simre i 5 minutter, vend dem forsigtigt og sluk under gryden. Lad dem trække i den varme suppe i 10 minutter eller til de føles faste.
Fjern skind og ben fra fiskene og læg fileterne ved siden af hinanden i et halvdybt fad. Dæk dem med et tykt lag dildkviste. Si suppen, mål den op beregn hvor mange blade husblas der skal bruges. Læg dem i blød i koldt vand i 10 minutter. Kog så suppen op og smelt den udblødte husblas i den, men der piskes med en gaffel, så den hurtigt opløses. Lad geleen køle af i 15 minutter og øs den så forsigtigt over fileter og dild – dilden skal blive liggende ovenpå fileterne. Der skal bruges den mængde suppe som gør, at fileterene er dækket helt. Sæt fadet i køleskab i 3-4 timer, til dildgeleen er stiv.

Til dressingen blendes kvark med A 38. Rør tomatpureen i og smag til med krydderier. Server forellerne i dildgele med dressing og varme flutes.

Velbekomme.

Husk du altid kan gå til vores juice opskrifter her