Helleflyndersalat


4 pers.

Ingredienser

Kogelage:
1 liter letsaltet vand
1 lille løg i skier
6 hele peberkorn
1 laurbærblad

400 g helleflynder med skind og ben
150 g kogte, kolde grønne asparges
100 g kogte, kolde ris

Skaldyrsdressing:
75 g kvark 5%
1 dl Cheasy A38
½ spsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
1/4 tsk. tørret mynte
salt, friskkværnet peber
½ bakke karse

Endvidere:
1 hjertesalat
flutes

Fremgangsmåde

Kog lagen i 15 minutter og sigt den. Bring den i kog igen og læg fisken i. Dæmp varmen, så lagen kun lige simrer, læg låg på og pocher fisken i 10 minutter – eller til den er hvid og fast. Lad den blive kold i lagen og fjern så skind og ben. Pluk fiskekødet i mindre stykker med en gaffel og bland det forsigtigt med asparges og ris. Vend fiske-blandingen i dressingen, der bare er rørt sammen og har stået og trukket i 1 time inden brug.
Læg en krans af fine salatblade langs kanten af en skål og anret salaten i midten. Pynt med karse og server flutes til.

Velbekomme.