Skøn, fedtfattig rejecocktail


4 pers.

Ingredienser

200 g store, grønlandske rejer – eller hvis det skal være ren luksus: nykogte og nypillede fjordrejer….
2 hjertesalater, strimlede
150 g aspargessnitter, godt afdryppede

Dressing:
200 g hytteost
1 spsk. citronsaft
1-2 tsk. dijonsennep
½ tsk. tørret mynte
salt, friskkværnet peber

Pynt:
karse
agurke- og citronryttere
ristet groft brød i trekanter

Fremgangsmåde

Dressingen skal røres sammen og have lov til at stå og trække i mindst 1 time inden brug. Start med at blende hytteosten godt med citronsaft og sennep, til den er jævn og tyk (som en god mayonnaise). Smag den til med mynte, salt og friskkværnet peber og stil den i køleskab.
Tag 4 fine portionsglas og fordel salatstrimlerne i dem. Læg afdryppede aspargessnitter ovenpå og top med halvdelen af dressingen. Drys rejerne over og fordel resten af dressingen over dem. Pynt med karse og en drejet citron og agurkeskive på kanten. Server med ristet, groft brød i trekanter.

Velbekomme.