Enkel torskerognsalat


4 pers.

Ingredienser

200 g frisk, rå torskerogn
2 spsk. let mayonnaise
1-2 tsk. karry
salt, friskkværnet peber

Endvidere:
1-2 hjertesalater
1 bakke karse
5-6 rosa peberkorn
ristet brød

Fremgangsmåde

Pak torskerognen ind i et stykke bagepapir eller stanniol og læg den i en gryde med kogende, letsaltet vand. Kog den under låg ved svag varme i ca. ½ time (alt efter størrelse), den skal føles fast. Tag pakken op og køl den af.
Når rognen er kold, fjernes hinder og torskerognen moses og røres til en fast masse med mayonnaisen. Smag til med salt, friskkværnet peber og karry. Det er VIGTIGT at karryen IKKE dominerer. Stil den i køleskab i 1 times tid inden servering. Anret den i en skål omkranset af fine salatblade, pyntet med karse og de rosapeberkorn (som knuses i en morter). Server med ristet, groft brød.

Velbekomme.