Tunsalat med hvidløg

4 pers.

Ingredienser

200 g tun i vand, afdryppet
100 g hytteost
2 spsk. let mayonnaise
salt, friskkværnet peber
1-2 fed hvidløg, presset
citronsaft efter smag
3 forårsløg
1 bdt. persille, hakket

Endvidere:
hjertesalat
200 g cherrytomater
12 sorte oliven i lage, IKKE olie
frisk basilikum

Fremgangsmåde

Mos tunen med en gaffel. Blend hytteost med 1 spsk. vand, til den er glat og luftig. Rør mayonnaise i og smag til med salt, friskkværnet peber, hvidløg og citronsaft. Skær forårsløg i tynde ringe og vend de fleste i sammen med næsten al persillen – tilsidst tunen. Dæk til og lad den stå i køleskab i ca. 1 time.
Læg en krans af hjertesalat i en halvdyb skål, kom tunsalaten i midten. Læg både af cherrytomater langs kanten og skær de sorte oliven i ringe og drys dem over. Pynt til sidst med frisk basilikum, resten af forårsløg og persille. Server med flutes.

Velbekomme.