Florentinske fisk

4 pers.

Ingredienser

500 g torskefileter
250 g frossen spinat, optøet
salt, friskkværnet peber

Sauce:
25 g smør
25 g mel
3 dl skummetmælk
salt, friskkværnet peber
revet muskatnød
100 g reven 30+ ost

Endvidere:
300 g 7-kornsblanding (fåes i velassorterede supermarkeder) – eller brune ris

Fremgangsmåde

Lad spinatbladene dryppe godt af og pres det meste af væden ud af dem. Spred dem ud i bunden af et fad, det er sprayet med lidt olie. Skær fisken i mindre stykker, læg dem på spinaten og drys med salt og friskkværnet peber.

Sauce:
smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve, rør melet i, til en smørbold. Pisk mælken i lidt efter lidt, sørg for at alle klumper er pisket ud, inden mere mælk tilsættes. Smag til med salt, friskkværnet peber og revet muskatnød. Tilsæt den revne ost og lad den koge sagte i ca. 5 minutter, rør ofte.
Hæld saucen over fisk og spinat og sæt i ovnen ved 170 grader i 30 minutter. Kog imens 7-kornsblandingen efter anvisning på emballagen. Server fiskefadet med kornblandingen eller brune ris.

Velbekomme.