Kinesiske fisk


4 pers.

Ingredienser

500 g lyssej fileter (andre kan bruges)
salt, friskkværnet peber
maizena
25 g smør til stegning

Sauce:
2 løg, finthakket
2 dl fiskebouillon
2 dl appelsinjuice
1 tsk. frisk, revet ingefær
1 spsk. tør sherry – eller risvin
2 spsk lys kinesisk soya
salt, friskkværnet peber
2 tsk. mild chilisauce
200 g frisk ananas, i tern
maizena til jævning
frisk koriander, til pynt

Endvidere:
300 g brune ris
500 g kinakål
lidt grønsagsbouillon
soya
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær fisken i smalle strimler og drys dem med lidt salt. Lad dem trække i 15-20 minutter. Imens laves sauce:

Bland bouillon og appelsinjuice, bring det i kog og tilsæt ingefær, sherry og soya. Kom løg i og lad det simre, til de er møre. Smag til med salt, friskkværnet peber og chili. Kom de friske ananastern i. Lad det koge i 2 minutter. Jævn saucen let med maizena udrør i lidt vand. Dæk den til og hold den varm.
Kog risene efter anvisning – hold også dem varme.
Skær kinakål i kvarte og fjern det meste af stokken, stykkerne skal dog stadig hænge sammen. Læg dem i en skål der kan komme i microovn, hæld grønsagsbouillon blandet med soya, salt og friskkværnet peber over. Dæk skålen til og damp kinakålen knap mør ved 100% effekt – de kan også dampes møre i en sauterpande på komfuret.

Lige inden servering, drysses der lidt maizena over fiskestrimlerne og det gnides ind med fingrene. Steg dem i smørret ved middel varme, til de bliver gyldne og gennemstegte. Lad fiskestrimlerne hvile et par minutter.
Anret risen i et halvdybt fad og hæld saucen over. Fordel fiskestrimlerne over og pynt med hakket koriander. Server dem sauterede kinakål til, sammen med den soyasky, den har dampet i.

Velbekomme.