Mandarinsk fisk


4 pers.

Ingredienser

2 løg
3 stilke bladselleri med blade
½ kinakål
1 bakke bønnespirer
1 spsk. olie
3 tsk. stærk kinesisk bønnesauce eller chilisauce
3 spsk. soya
stødt sichuan peber
500 g lyssejfileter
mel
salt, friskkværnet peber
25 g smør

300 g brune ris

Fremgangsmåde

Skær løg og bladselleri i tynde skiver. Skær kinakål i fine strimler. Snit også bladselleribladene, tag de fineste fra til pynt.
Varm olien i en wok og svits bønnesaucen, mens der røres i den, til den begynder at dufte (hvis der bruges chilisauce, skal den ikke i endnu!!) Kom løg, bladselleri og de fleste af bladselleribladene i sammen med kinakålen. Lynsteg i 3-4 minutter, mens der hele tiden vendes rundt i det. Hvis der bruges chilisauce, skal det i nu, sammen med soya og peber. Kom en lille smule vand i og dæmp varmen. Lad grønsagerne simre møre, mens fisken steges. Bønnespirerne vendes i lige inden servering, så de kun lige når at blive varmet igennem.
Skær fileterne ud i 2 cm. brede strimler og dyp dem i mel, blandet med salt og friskkværnet peber. Steg dem gyldne i smør et par minutter på hver side, til de føles faste. Tag dem af og lad dem hvile et par minutter. Anret grønsagerne i et halvdybt fad og læg fiskestykkerne ovenpå. Pynt risene med de fine bladselleriblade og server dem til sammen med ekstra soya og chilisauce.

Velbekomme.