Pasta med basilikum og champignon

4 pers.

Ingredienser

500 g champignon
10 g smør
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 dl hvidvin
revet muskat
salt, friskkværnet peber
200 g ærter
2 dl syrnet fløde 9% + 1½ spsk. maizena
3 spsk. frisk basilikumblade, hakket

2 pakker frisk pasta

Fremgangsmåde

Kog pastaen efter anvisning på pakke, til den er al dente. Dryp den af og hæld den i et halvdybt serveringsfad.

Sauce:
Skær champignon i skiver. Smelt smørret i en gryde, uden det tager farve og svits champignon sammen med løg og hvidløg i nogle minutter, til champignon afgiver væde. Hæld vinen på, smag til med krydderier og lad saucen småkoge i 10 minutter uden låg, til væden er kogt ind. Tilsæt ærter. Pisk maizena ud i fløden og tilsæt det, giv det et opkog. Smag til og vend basilikumblade i til sidst. Hæld saucen over pastaen.

Velbekomme.