BBQ bøffer med tomat-/squashfad


4 pers.

Ingredienser

500 g meget magert hakket oksefars (pariserbøf)
2 løg
½ spsk. bbq krydderi (evt. Santa Maria)
salt, friskkværnet peber

Tomat-/squashfad:
2 squash
4 modne, smagfulde tomater, evt. bøftomater
1 løg
salt, friskkværnet peber
½ spsk. frisk mynte, hakket
2 spsk. rasp blandet med 2 spsk. revet ost 30+
4 store bagekartofler

Dressing:
150 g kvark 5%
2 dl Cheasy A 38
1 lille finthakket rødløg
salt, sichuan peber
1 bdt purløg

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne, prik dem på alle sider med en gaffel og bag dem i ovnen ved 180 grader i 1-1½ time (alt efter størrelse), de skal være meget møre.
Rør dressingen sammen.

Tomat-/squashfad:
Skæ squash og tomat i tykke skiver og løget i tynde skiver. Læg en række squash i hver side af et firkantet, ovnfast fad og en række tomater i midten. Stik løgskiver ned i alle rækkerne hist og her. Drys med salt, friskkværnet peber, mynte og rasp-/osteblandingen – sørg for, at de flotte farver ikke er helt skulte. Spray med olie og bag ved 180 grader i 30 minutter.

BBQ bøffer:
Ælt det hakkede kød med meget finthakket løg og krydderier. Form 4 hakkebøffer, spray med olie og steg dem på en grillpande eller på havegrillen til de er brun og gennemstegte. Anret dem på tallerkner, stil kartoflerne ved siden af, skær et snit i dem og klem dem så de åbner sig. Læg en klat dressing i og server tomat-/squashfaddet til.

Velbekomme.