Krydret oksekød i salatblade


4 pers.

Ingredienser

5 tørrede, kinesiske svampe
½ dåse bambusskud
½ dåse vandkastanjer
3 stilke bladselleri
1 spsk. olie
250 g meget magert, hakket oksekød (pariserbøf)
1-2 spsk. hoisinsauce
2 dl bouillon
1 spsk. maizena

Tilbehør:
2 store iceberg
300 g basmati- eller jasminris
2 spsk. sød sherry
2 tsk. frisk, revet ingefær
sichuan peber

Fremgangsmåde

Kog risene efter anvisning på emballagen og rør dem igennem. Anret de varme ris i en skål og hæld straks marinaden over dem. Vend godt rundt og lad risene køle helt af inden servering.
Del salathovederne i blade, skyl dem og dup dem tørre.
Læg svampene i blød i varmt vand i 20 minutter, tag dem. Kasser de seje stilke og skær resten i små stykekr. Snit bambusskud, vandkastanier og bladselleri fint. Varm olie kraftigt op i en wok og svits kødet, til det deler sig og bliver brunt. Kom alle grønsagerne i og lynsteg dem i ½ minut – sørg for at det hele blandes godt. Tilsæt hoisinsauce sammen med bouillon, rør godt rundt og dæmp varmen. Lad det simre under låg i 10 minutter. Smag saucen til og jævn med maizena udrørt i lidt vand.
Anret salatbladene i et fad og kom ris og kød i hver sin skål. Det spises ved, at man tager et salatblad og læg så en lille smule ris og en lille smule kød på, rul det sammen og spis med fingrene.

Velbekomme.