Mexi-gryde


4 pers.

Ingredienser

500 g okseklump
3 løg
1 rød peberfrugt
2 friske, røde chili
1 spsk. olie
6 dl oksebouillon
3 spsk. koncentreret tomatpure
4 soltørrede tomater (IKKE fra olielage)
salt, friskkværnet peber
maizena til jævning
evt. chilisauce

Fremgangsmåde

Afpuds kødet og skær det i tern. Skær løg i både og peberfrugt og chili i strimler. Varm olien i en gryde og svits først kødtern i et par minutter (måske af flere gange) og rør hele tiden. Kom så alle grønsagerne i og svits videre under omrøring, til alt har fået farve. Hæld bouillon ved så det står op over kød og grønsager og rør tomatpure i sammen med soltørrede tomater i strimler, salt og friskkværnet peber. Lad retten simre ved svag varme under låg til kødet er godt mørt (ca. 1½ time). Lad bønnerne dryppe af og kom dem i gryden. Rør godt rundt, så alt blandes. Varm igennem og tilsæt evt. maizena udrørt i lidt vand. Smag til med krydderier og evt. ekstra chilisauce. Server med lunt, groft brød og en stor skål salat.

Velbekomme.