Julegullash

6 pers.

Ingredienser

500 g gulerødder
500 g løg
850 g okseklump
50 g bacon
3 fed store hvidløg, finthakket
1-1½ spsk. rosenpaprika
2½ dl rødvin
2½ dl kraftig oksebouillon
1 dl koncentreret tomatpure
4 soltørrede tomater (IKKE fra lage!!)
2-3 laurbærblade
salt, friskkværnet peber
mel til jævning

Fremgangsmåde

Skær gulerødder i skiver. Hak løg groft. Skær kød og bacon i tern. Svits bacon i en stor gryde, til fedtet er smeltet fra og kom så grønsager og kød i, svits videre under omrøring til kødet skifter farve. Drys paprika over og hæld så meget væske ved at det står op om kød og grønsager. Pas på ikke at komme for meget væske ved. Rør tomatpure, strimlede soltørrede tomater og laurbærblade i, sammen med salt og friskkværnet peber. Farv skyen med lidt kulør og læg låg på gryden. Skru ned for varmen og lad det simre i 1½ time, til kødet er mørt. Fjern laurbærblade, smag til og jævn den med meljævning. Lad sauce koge yderlige nogle minutter. Server med frisk pasta drysset med lidt paprika.

Velbekomme.

Retur til ingefærshots