Kalv marengo

4 pers.

Ingredienser

500 g skært kalvekød
250 g champignon
2 store løg
1 fed hvidløg
2 dl kalvebouillon
1 dl ketchup
2 spsk. koncentreret tomatpure
lidt kulør
salt, friskkværnet peber
½ spsk. paprika
3 spsk. maizena
1 dl syrnet fløde 9%

Fremgangsmåde

Afpuds kødet og skær det i strimler. Hak løg og skær dem i skiver sammen med champignon. Hak hvidløg fint. Bland bouillon med ketchup og tomatpure i en gryde og bring det i kog. Farv med lidt kulør og smag til med salt, friskkværnet peber og paprika. Kom kød og grønsager i og bring hurtigt det hele i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 1 time. Rør maizena ud i fløden og pisk den i den kogende sauce. Lad den koge i yderligere et par minutter. Smag til med flere krydderier hvis nødvendigt. Server med kartoffelmos.

Velbekomme.