Kalvelevergryde

4 pers.

Ingredienser

750 g kalvelever
1 stort løg
250 g champignon
2 stilke bladselleri
1 stor rød peberfrugt
hvidløg efter smag
20 g smør
2½ dl skummetmælk
salt, friskkværnet peber
1-2 spsk. rosenpaprika
kulør
maizena til jævning

400 g frisk pasta

Fremgangsmåde

Fjern hinder og årestrammer fra leveren og skær den i 2 cm brede strimler. Skær løg, champignon og bladselleri i skiver og peberfrugt i gern. Brun smørret i en gryde og svits først løgskiver, tilsæt så lever og svits til de skifter farve. Læg låg på et øjeblik, hvis der ser ud som om leverstrimlerne vil sætte sig fast. Kom resten af grønsagerne i og svits til champignon begynder at afgive væske. Hæld så meget mælk på, at den står om omkring lever og grønsager. Tilsæt krydderier. Farv saucen lysebrun med kulør, dæmp varmen og lad det snurre under låg i 15 minutter. Leveren skal være mør og grønsagerne stadig lidt sprøde. Smag saucen til og jævn den lidt. Server med nykogt pasta og salat.

Velbekomme.