Bangkok ris

4 pers.

Ingredienser

3 dl ris
25 g smør
1 spsk. karry
400 g meget magert skinkekød
200 g ærter
200 g majs
1 rød peberfrugt i små tern
salt, friskkværnet peber
3 spsk. soya

Tilbehør:
½ kinakål
Dressing:
150 g kvark
2 dl Cheasy A 38
2 tsk. lage fra mangochutney
½-1 tsk. rød karrypasta
2 tsk. fishsauce

Pynt:
mangochutney
rosiner
kokosmel
tørristede peanuts (men kun nogle få, der er MEGET fedt i dem)

Fremgangsmåde

Kog risene og køl dem af – eller brug en rest. Smelt smørret i en gryde med stor bund og svits karryen i ½ minut under konstant omrøring. Tilsæt kødet og svits det, mens der røres i det, så det skiller og tager farve. Kom grønsagerne i sammen med lidt vand, læg låg på og lad retten simre i 5 minutter. Tilsæt så ris og bland det hele grundigt, smag til med salt, friskkværnet peber og soya.
Server med fintstrimlet kinakål med dressingen over. Anret ‘pynten’ i små skåle ved siden af.

Dressingen røres sammen og stilles i køleskab i 1 time.

Velbekomme.

Læs også denne artikel