Malay-gryde


4 pers.

Ingredienser

1 spsk. olie
1 spsk. karry
400 g magert skinkekød i tern
3 porrer i ringe
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
10-12 hele nelliker
salt, friskkværnet peber
2½ dl svine- eller hønsebouillon
1 bakke bønnespirer
soya
lidt chilisauce
maizena

Fremgangsmåde

Varm olien op og svits karryen under konstant omrøring i ½ minut. Kom kødtern i og brun dem godt, inden porrer og løg tilsættes. Lad dem brune med i et par minutter. Kom hvidløg og nelliker i, drys med salt og friskkværnet peber, hæld bouillon på. Skru ned og lad retten simre i 1 time, til kødet er mørt. Smag saucen til med soya og chilisauce, jævn den med lidt maizena rørt ud i koldt vand. Vend bønnespirerne i umiddelbart inden servering. Server med mangochutney.

Velbekomme.