Kålgryde med svinekød

4 pers.

Ingredienser

500 g skinkeschnitzler i tern
750 g hvidkål, fintsnittet
2 store bagekartofler i store tern
1 løg i halve ringe
2 fed hvidløg, fintsnittet
1 spsk. smør
1 spsk. karry
2 tsk. bbq krydderi
3 dl svinekødsbouillon (eller grønsagsbouillon)
salt, friskkværnet peber
1 spsk. sød chilisauce
hakket persille

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde og svits karry og bbq krydderi under omrøring, til det begynder at afgive aroma. Kom kødtern ved og lad det svitse med til det er gyldent. Kom hvidløg, løg og hvidkål i sammen med så meget bouillon til til det står op om gryden indhold. Smag til med salt, friskkværnet peber og chilisauce. Skru ned for varmen og lad det simre i 30 minutter. Kom kartoffeltern i og kog videre i endnu ½ time. Rør indholdet godt igennem, så noget af stivelsen fra kartoflerne, jævner saucen lidt. Drys med persille inden servering.
Server med lune, grove flutes.

Velbekomme.