Marinerede grønsager

4 pers.

Ingredienser

250 g grønne bønner
250 g gulerødder
250 g markchampignon
1 fed hvidløg
1 tsk. finthakket ingefær
3 spsk. soya
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kog de rensede bønner møre i ca. 5 minuter i letsaltet, kogende vand. Læg dem straks i koldt vand. Skær de skrællede gulerødder i stave og kog dem i et par minutter i letsaltet, kogende vand. Læg også dem straks i koldt vand. Både bønner og gulerødder skal stadig være sprøde. Lad grønsagerne dryppe godt af og vend dem i en skål med skivede champignon.
Rør knust hvidløg, finthakket ingefær og soya sammen og vend marinaden i grønsagerne. Smag til med salt og friskkværnet peber. Lad det hele trække i mindst 30 minutter inden de serveres.
I stedet for disse grønsager kan der bruges rodfrugter, som f. eks. pastinak, persillerødder, knoldselleri osv.

Velbekomme.