Brune basmatiris med stærk broccolisaucen

4 pers.

Ingredienser

800 g broccoli
2 spsk. olie
1 spsk. karry
1 spsk. tandoori-masala
salt
2½ dl grønsagsbouillon
maizena til jævning
2 spsk. hakket mangochutney
300 g brune basmatiris, kogt efter anvisning på pakken

Fremgangsmåde

Skær broccoli i småt stykker. Varm olien op og svits karry og tandoori-masala i ½ minut, til det afgiver duft. Rør hele tiden, så det ikke brænder på. Tilsæt broccolistykkerne og lynsteg dem i 2 minutter, rør hele tiden, så krydderierne fordeles jævnt. Tilsæt lidt salt og hæld lidt bouillon på, skru ned for varmen og lad broccolistykkerne dampe møre i ca. 5 minutter. De skal være møre, men stadig have bid. Jævn saucen let med lidt maizena, udrørt i koldt vand. Smag den til med hakket mangochutney og evt. mere af krydderierne. Kom de varme ris i skåle og hæld broccolisaucen over, server straks.

Velbekomme.