Grønsagsgryde


4 pers.

Ingredienser

2 løg, hakket
2 porrer, tynde ringe
4 gulerødder i skiver
4 store kartofler i tern
1 spsk. olie
salt, friskkværnet peber
1 grønsagsbouillonterning
3 laurbærblade
200 g røde linser
snittede forårsløg til pynt

Fremgangsmåde

Svits alle grønsagerne godt og grundigt i olie, til løgene er brunede. Tilsæt godt med friskkværnet peber, lidt salt, knust bouillontern, laurbærblade og så meget vand, så det næsten dækker. Læg låg på og lad grønsagerne simre i 10 minutter, mens linserne skylles i flere hold vand – dryp dem godt af. Hæld dem i gryden, læg låg på igen og lad det simre i 15 minutter. Rør i det engang imellem og tilsæt mere vand, hvis det ser tørt ud. Fjern laurbærblade og server grønsagsgryden, drysset med forårsløg og godt, groft brød.

Velbekomme.