Porre-/kartoffelfrikadeller


4 pers.

Ingredienser

3 porrer i mindre stykker
3 store bagekartofler i grove stykker
1 løg, revet
2 æggehvider
salt, friskkværnet peber
3 spsk. frisk, revet parmesanost
3 spsk. smør

Fremgangsmåde

Kog porrerne meget møre i letsaltet vand. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af, pres så meget væde ud af dem som muligt, hak dem groft. Kog også kartoflerne meget møre og mos dem. Rør kartoffelmosen med løg, æggehvider, parmesanost, salt og friskkværnet peber. Vend tilsidst porrerne i og rør rundt, til det hele er godt blandet. Varm halvdelen af smørret på en slip-let pande og sæt frikadellerne på med en spiseske – forsøg IKKE at vende dem før der er gået 2-3 minutter og de har fået en ordentlig stegeskorpe!!. Steg dem i ca. 4 minutter og kom så resten af smørret på. Når det er bruset af, vendes frikadellerne og de steges i 4 minutter på den anden side, til de er fint hævede og gyldne. Server med en lækker salat.

Velbekomme.