Rødvinsdampede pærer


4 pers.

Ingredienser

4 store, modne pærer

Rødvinslage:
4 dl aromatisk rødvin
100 g sukker – eller efter behag
kaffefilter (såkaldt krydderipose), fyldt med 1 stykke hel kanel, 1 stjerne anis og 6 hele nelliker

Fremgangsmåde

Kog rødvinen i 10 minutter med sukkeret og krydderposen. Smag den evt. til med mere sukker og lad den så trække med krydderierne i mindst 1 time. Fjern posen og smid den ud.
Skræl pærer, men lad stilken sidde. Stil dem tæt sammen i en lille gryde og hæld lagen over dem. Bring dem langsomt i kog. Lad dem koge stille i 15 minutter (kogetid afhænger af sort og hvor modne de er). Mens de koger, skal de ofte overhældes med lagen. Lad dem køle af i lagen og bliv ved med at øse lagen over dem af og til, så de næsten er helt karamelliserede.

Velbekomme.