Søtunge med krydderurtesauce


2 pers.

Ingredienser

2 søtungefileter
15 g smør
15 g mel
1½ dl mælk
1 spsk. hakket, frisk dild
1 tsk. hakket, frisk kørvel
1 tsk. hakket bredbladet persile
1 tsk. friskpresset citronsaft
salt, friskkværnet peber
frisk kørvel til pynt

Fremgangsmåde

Pensl søtungefileterne med smeltet smør og steg dem på en grillpande, 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Smelt smørret i en gryde og pisk melet, rør godt rundt. Hæld mælken i lidt ad gangen, under konstant omrøring, til det tykner. Kog det igennem et par minutter, så melsmagen koges væk. Tilsæt krydderurter, citronsaft, salt og friskkværnet peber. Hæld saucen over fisken og server straks.

Velbekomme.