Muslingerisotto

4 pers.

Ingredienser

2 røde peberfruger
1½ kg muslinger
4 dl arborioris
15 g smør
1 fed hvidløg
1 frisk, rød chili, finthakket
1 liter grønsagsbouillon
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skær peberfrugterne i lange strimler eller tern. Sauter peberfrugt, chili og finthakket hvidløg i smør. Tilsæt de rensede muslinger og damp under låg, til muslingerne åbner sig, ca. 8 minutter. Tag muslingerne op og rør risene ud i væsken. Lad dem simre under omrøring og uden låg. Tilsæt den varme bouillon lidt efter lidt, så risene kan absorbere væsken – rør hele tiden. Bliv ved indtil risene er møre og cremede i konsistens – det tager ca. 20 minutter. Tag muslingerne ud af skallerne og vend dem i risottoen. Server med friskrevet parmesan og groft brød.

Velbekomme.