Blåmuslinger i hvidvin

2 pers.

Ingredienser

750 g friske, skrubbede blåmuslinger
2 spsk. frisk timian, hakket
1 løg, finthakket
salt, friskkværnet peber
1½ dl tør hvidvin
100 g koldt smør
4 fed hvidløg, revet eller presset
frisk timian til pynt

Fremgangsmåde

Skrub muslingerne og skyl dem grundigt. Hvis de har ‘skæg’, skal det fjernes. Kasser muslinger der er åbne eller beskadigede.
Kom muslingerne i en stor gryde med timian, løg, salt, friskkværnet peber og hvidvin. Bring det i kog og læg låg på, lad det simre til muslingerne har åbnet sig (5-7 minutter). Smid de muslinger væk, som ikke er åbne. Læg de åbne muslinger over i en stegeso med en hulske. Læg låget på og stil det midt i en varm ovn. Si kogelagen, hæld væsken tilbage i gryden og kog det ind til det halve. Tilsæt koldt smør i små tern og revet/presset hvidløg. Lad det simre i 2-3 minutter, hæld det over muslingerne, pynt med timian og server.

Velbekomme.