sauteret grønkål med rød peberfrugt

6 pers.

Ingredienser

1 stor stok grønkål
3 spsk. olivenolie
1 grille, flået rød peberfrugt skåret i tern
2 fed preset hvidløg
3 spsk. rødvinseddike
½ tsk. sukker
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog. Skær stilkene af grønkålen og smid dem ud. Skyl bladene grundigt og kog dem i 4-5 minutter, til de er netop møre. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe godt af. Hak dem groft.
Halver peberfrugten og fjern frøstolen. Sæt den under grillen i nogle minutter, til skindet bliver sort og bobler op. Tag den ud, læg den i en dyb tallerken, læg film over og lad den stå i 5-10 minutter. Fjern skindet og skær i tern.
Opvarm olie i en pande. Tilsæt løg og rød peberfrugt, steg i 3 minutter, til løget er blødt. Tilsæt hvidløg og lad det stege i ½ minut. Rør grønkål i og lad det stege i 3 minutter under konstant omrøring. Smag til med salt og friskkværnet peber. Hældd et i en stor skål og server.

Velbekomme.