Sur-sød rødkål

8 pers.

Ingredienser

60 g smør
2 syrlige æbler, f. eks. Granny Smith i grove tern
1 løg i tynde skiver
900 g fintsnittet rødkål
1 tsk. sukker
2 spsk. cidereddike
salt, friskkværnet peber
1/4 tsk. stødte nelleiker
1/4 tsk. stødte allehånde
1 dl tør rødvin

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en stor tykbundet gryde ved middel varme. Tilsæt æbler og løg, sauter dem i 10 minutter, til de er meget møre. Rør rødkål i og giv det 8 minutter, under konstant omrøring. Bland sukker, cidereddike, salt, nelliker og allehånde i.
Læg låg på og lad det koge i 10 minutter, rør i det af og til. Tag låget af og hæld rødvin i. Lad det snurre i 10-15 minutter, til grønsagerne er møre. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Velbekomme.