Salat med asparges og ovnbagte rødløg

4 pers.

Ingredienser

Ovnbagte rødløg:
3 pænt store rødløg
1 dl jomfruolivenolie
3 spsk. rødvinseddike
1 tsk. groft salt

Salat:
2 bdt. grønne asparges
daggammelt brød skåret i tern
4-8 skiver røget laks

Dressing:
lidt gaio eller yoghurt naturel
2 spsk. purløg
3 spsk. persille
1 dl friske basilikumblade
2½ dl gaio (eller yoghurt naturel)
½ fintrevet skalotteløg
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Pil løg og halver den fra top til bund. Skær halvdelene i smalle både, igen fra top til bund. Læg løgene i et fad og bland med olie og eddike. Drys salt over og dæk fadet med stanniol. Sæt dem i en forvarmet ovn på 170 grader i 30-40 minutter.

Pensl brødtern’ene med olivenolie, drys med lidt groft salt og bag dem i ovnen til de bliver sprøde – i et lag på en bageplade.

Bræk det nederste af asparges’ene og kom dem i kogende vand, hvor der er tilsat lidt salt. Kog dem i 2 minutter, hæld dem i en sigte og skyl dem straks med koldt vand.

Bland asparges med de afkølede, bagte rødløg og kom lidt af væden fra løgene over. Server med de afkølede brødcroutoner, lidt røget laks og dressing.

Dressing:
Blend krydderurterne med en anelse gaio til en jævn masse. Rør resten af gaio, skalotteløg, salt og friskkværnet peber i.

Velbekomme.