Artiskok med hvidløgsdip


4 pers.

Ingredienser

200 g kartofler
4 fed hvidløg
3 spsk. citronsaft
3 spsk. hønsebouillon
3 spsk. let mayonnaise
½ tsk. tørret rosmarin
½ tsk. tørret merian
salt, friskkværnet peber
4 friske artiskokker
3 spsk. frisk, hakket persille

Fremgangsmåde

Skær kartofler i små tern og kog dem i usaltet vand i ca. 12 minutter. Pil hvidløg og kog dem med i de sidste 3 minutter. Hæld vandet fra og mos kartoflerne helt ud. Tilsæt 2 spsk. citronsaft, bouillon, mayonnaise og halvdelen af krydderierne. Stil det til side.
Kog artiskokkerne i 25-40 minutter (alt efter størrelse) i vand med resten af citronsaften og krydderierne. Hakket persille røres i dippen lige inden servering.

Velbekomme.