Skøn salat

4 pers.

Ingredienser

1 kg. sølvbede (eller savoykål)
4 forårsløg
1 frisk, rød chili
1 spsk. olivenolie
½ løg
1 spsk. frisk, revet ingefær
2 tsk. spidskommen
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt koriander

Fremgangsmåde

Fjern den hårde rodstok fra hvert blad. Læg flere blade ovenpå hinande, rul dem sammen og skær dem i tynde strimler. Snit forårsløg fint. Kom bladene og forårsløg i letsaltet, kogende vand og kog dem ved stærk varme. Sølvbede skal koge i ca. 8 minutter, bruges der Savoykål skal de koge i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og lad det dryppe godt af.
Hak chilien fint og svits dem i lidt olie sammen med finthakket løg, ingefær, spidskommen, gurkemeje og koriander i 3 minutter. Tilsæt de kogte blade og forårsløg, læg låg på og kog det hele ved svag varme til det er faldet godt sammen, ca. 2 minutter.

Velbekomme.