Ovngrillede blæksprutter med kartofler


4 pers.

Ingredienser

400 g små, nye kartofler
4 medium, 10-armede blæksprutter
lidt rucolablade
½ dl citronsaft
1 dl bredbladet persille
salt, friskkværnet peber
50 g stærk chorizopølse
1½ spsk. olivenolie

Fremgangsmåde

Skrub kartoflerne og kog dem i ca. 10 minutter, så de er møre men stadig faste.
Rens blæksprutterne, del arme fra kroppen og skær kroppen i mellemstore stykker. Sæt ovnen på grill. Skyl salaten og anret den på 4 tallerkner. Bland de kogte kartofler, med citronsaft, hakket persille, salt og friskkværnet peber. Læg dem ovenpå salaten.
Grill tynde skiver af chorizo tæt ved grill-elementet i ½ minut på hver side, dryp af på køkkenrulle.
Pensl blæksprutterne med olivenolie. Grill armene godt 1 minut på hver side (IKKE mere), mens kroppen skal have 45 sekunder på hver side (IKKE mere). Bland blækspruttestykkerne og chorizo’en i salaten og server med det samme.

Velbekomme.