Dampede kammuslinger med vilde ris

4 pers.

Ingredienser

4-8 kammuslinger – efter størrelse (gerne friske men køligt optøede kan også bruges)
2 stilke citrongræs
2-3 tsk. revet, frisk ingefær
1 frisk, rød chili
1 fed hvidløg
2 spsk. jordnøddeolie
3 spsk. sake (japansk risvin) eller tør sherry/hvidvin
2 spsk. fishsauce
lidt smør

Serveres med:
sorte, vilde ris eller sort spaghetti

Fremgangsmåde

Afdryp muslingerne og fjern den orangerøde koral.
Gør citrongræs i stand, det er kun de 4 nederste cm. der skal bruges. Knus stilken let, så smagen frigives, evt. med et slag af kagerullen. Fjern yderbladene og snit indmaden i julienne.
Bland citrongræs med revet ingefær, finthakket chili, finthakket hvidløg, olie, sake og fishsauce. Lad det trække i ½-1 time.
Kog sorte vilde ris eller sort spaghetti efter anvisning på emballagen.
Lige inden servering lægges muslingerne i et ovnfast fad, smurt let med smør. Kom lidt marinade på hver kammusling, dæk fadet med stanniol og damp ved 175 grader i 10-12 minutter.

Velbekomme.